|
10.4.2019

Arto Satosen viikkoviesti – Vaaliviikko

Arvoisa lukija,

Ensi sunnuntaina käydään eduskuntavaalit. Tämä viesti keskittyy vaaleihin.

VOITTAJA ON SE, JOKA SAA KANNATTAJAT LIIKKEELLE

Näissä vaaleissa ennakkoäänestys on alkanut erittäin vilkkaasti. Pirkanmaalla oli sunnuntai-iltaan mennessä äänestänyt jo 24,5 % äänioikeuteutuista eli lähes 100 000 Pirkanmaalaista. Ennakkoäänestys jatkuu vielä tämän päivän ja huomisen. Vilkas ennakkoäänestys ei kuitenkaan vielä takaa kokonaisäänestysprosentin nousua, se nähdään vasta vaalipäivänä. Trendi on kohti ennakkoäänestämistä. Jokaisessa vaalissa ennakkoon äänestäneitä on enemmän kuin aiemmin ja vaalipäivä on vastaavasti hiljaisempi.

Vaalipäivän äänillä on kuitenkin ratkaiseva merkitys vaalin tulokseen, sekä puolueiden että ehdokkaiden välillä. Vaalipäivänä äänestävistä osa on meitä, joille äänestäminen vaalipäivänä on perinne. Suuri osa vaalipäivän äänestäjistä on kuitenkin niitä, jotka pohtivat kantaansa ihan loppuun asti tai eivät ole varmoja äänestämisestä lainkaan. Sen vuoksi viimeinen viikko on vaalien tärkein viikko. Nyt pitää tavoittaa kaikki sukulaiset ja kaverit ja varmistaa, että he käyttävät äänioikeuttaan.

VAALEISSA PÄÄTETÄÄN SUOMEN SUUNNASTA

Näissä vaaleissa on kyse siitä saako hyvä talous-ja työllisyyskehitys jatkoa. Viimeisen neljän vuoden aikana 140 000 suomalaista on päässyt töihin, kokoaikatyön saaneen tulot ovat nousseet tyypillisesti 1000 eurolla kuukaudessa, yritysten tulokset ovat kehittyneet myönteisesti, osingot nousseet ja valtion velkaantuminen saatu kuriin.

Jos jatkamme työn linjalla, meidän on edelleen mahdollista saavuttaa ainakin 100 000 työpaikkaa lisää tulevalla vaalikaudella, vaikka maailmantalouden kasvu hieman vaimenisikin. Verotus on pidettävä kilpailukykyisenä ja työmarkkinat toimivina. 35 000 työpaikkaa tuo aina miljardin rahaa julkiseen talouteen. Siis miljardi lisää käytettäväksi koulutukseen, terveydenhoitoon, vanhustenhoitoon, poliisille ja muihin tärkeisiin asioihin.

Jokainen puolue ja jokainen kansanedustaja osaa jakaa rahaa hyviin tarkoituksiin. Kysymys on siitä, kuka kykenee kakkua kasvattamaan. Suomella ja suomalaisilla menee paremmin, jos maatamme johtavat ne, jotka pitävät huolta kansainvälisestä kilpailukyvystä, pitävät työn tekemisen kannattavana ja ajavat yrittäjien asiaa. Tästä asiasta päätetään ensi sunnuntaina.

Olen toiminut kansanedustajana 16 vuotta. Tällä vaalikaudella olen toiminut eduskuntaryhmän puheenjohtajana, varapuhemiehenä ja nyt suuren valiokunnan puheenjohtajana, sekä Pirkanmaan kansanedustajien puheenjohtajana. Ne ovat paikkoja, joissa tuntee ennen kaikkea vastuuta Suomen ja Pirkanmaan asioista.

Palo parantaa maailmaa, Suomea ja Pirkanmaata ei ole hellittänyt. Olen myös ensi vaalikaudella käytettävissä vastuullisiin tehtäviin, jos saan teiltä pirkanmaalaisilta äänestäjiltä valtakirjan jatkaa työtä eduskunnassa.  Sen valtakirjan voi antaa äänestämällä numeroa 38!

Hyvää vaaliviikkoa toivottaen!

Arto Satonen

VAALIVIIKON TAPAHTUMAT

Ke 10.4.
Valtiopäivien päättäjäiset, suuren valiokunnan kokous ja VaLePan finaali, ei tilaisuuksia

To 11.4.
klo 11  Pirkanmaan seniorien vuosikokous, Tyrvään Pappila
klo 14.30-16.00 Puoluesihteeri Janne Pesonen vieraana vaalikahvilassa
Sastamalassa
klo 17 Oriveden Kokoomuksen tilaisuus, K-Market Orivesi

Pe 12.4.
klo 9-10 Kangasalan Prisma
klo 10.30-11.30 CM Linnainmaa
klo 12.30-13.30 Keskustori, vaalimökki
klo 14-15 Kalevan Prisma
klo 16.30-17.30 Häijään Neste
klo 18-19 S-Market, Hämeenkyrö

La 13.4.
klo 9-11 Vammalan tori
klo 12.30 – 13.30 Nokian CM
klo 17 Tappara-HPK peli

Su 14.4. Äänestäminen ja vaalirauha

Arto Satonen

Olen viisikymppinen kansanedustaja Sastamalasta. Toimin tällä hetkellä työministerinä Orpon hallituksessa. Aiemmin olen toiminut eduskunnan varapuhemiehenä ja Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Olen toiminut lukuisissa eduskunnan valiokunnissa, puheenjohtajana suuressa valiokunnassa, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa sekä liikenne- ja viestintävaliokunnassa. Lisäksi olen toiminut Yleisradio Oy:n hallintoneuvoston sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajana.