|
24.5.2024

Arto Satosen viikkoviesti – Kokoomuksella on vahva ehdokaslista eurovaaleissa

Arvoisa lukija,

Ensi keskiviikkona käynnistyvät eurovaalit. Ne ovat tärkeämmät kuin koskaan ennen. Eurooppa ja maailma on muutoksessa. Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa ja hybridioperaatiot muualla Euroopassa ovat uhka demokratialle, ihmisoikeuksille ja hyvinvoinnille. USA:n ja Kiinan välinen valtataistelu kauppasotineen ja valtiontukineen haastavat Euroopan asemaa taloudellisesti. Lisäksi USA:n sisäinen hajaannus ja edessä olevat presidentinvaalit pakottavat Eurooppaa ottamaan enemmän vastuuta omasta puolustuksestaan ja Ukrainan auttamisesta.

Suomen toimintaympäristö on vaikea. Venäjän toimet ovat jo nyt aiheuttaneet rajojen sulkemisen ja taloudellisia menetyksiä erityisesti Itä-Suomelle. Lisäksi saamme jatkuvasti varautua mitä erilaisimpiin kiusantekoyrityksiin. Vientinäkymiimme heijastuu se, että Suomen tärkein vientimaa Saksa on vasta nyt toipumassa Venäjän energiariippuvuudesta. USA:n ja Euroopan isojen maiden jättimäiset tukipaketit puolestaan heikentävät Suomen mahdollisuutta pärjätä kilpailussa suurinvestoinneista.

Positiivista toki on Suomen NATO-jäsenyys, mikä on oman uskottavan puolustuksen ohella paras mahdollinen turvatakuu. Lisäksi NATO-jäsenyys myös tuo liiketoimintamahdollisuuksia Suomen puolustusteollisuudelle, joka investoikin nyt merkittävästi.

Euroopan sisälläkin on haasteita. Useissa maissa vaalimenestystä ennustetaan populistiselle oikeistolle. Tämä kertoo ennen kaikkea kansalaisten turhautumisesta nykytilaan. Osassa Eurooppaa korostuu ostovoiman niukkuus ja sosiaaliset ongelmat. Joissakin maissa, kuten Ruotsissa, maksetaan hintaa siitä, että kaikkien maahanmuuttajien integroiminen yhteiskuntaan ei ole onnistunut. Lisäksi nykyisen EU-komission kunnianhimoinen ympäristöpolitiikka jakaa kansalaisten mielipiteitä, vaikka ympäristön suojeleminen koetaankin laajasti tärkeäksi.

Euroopalla ei kuitenkaan ole varaa keskinäiseen eripuraan. Venäjän ja sitä taloudellisesti tukevan Kiinan haaste on todellinen koko läntiselle maailmalle. Puolustukseen ja sisäiseen turvallisuuteen on siten pakko panostaa. Lisäksi maailmanlaajuisessa talouskilpailussa pärjääminen pakottaa kehittämään sisämarkkinoita, panostamaan innovaatioihin, vahvistamaan työn tuottavuutta ja edistämään työperäistä maahanmuuttoa.

Tässä maailmantilanteessa Suomesta kannattaa valita Euroopan parlamenttiin henkilöitä, jotka kykenevät ajamaan Suomelle tärkeitä tavoitteita läpi Euroopan isoissa pöydissä. Se edellyttää oikean isänmaallisen asenteen ja korkean työmoraalin lisäksi substanssiosaamista olennaisissa asioissa, kielitaitoa, esiintymistaitoa ja kykyä verkottua. Onneksi nämä kriteerit täyttäviä henkilöitä löytyy useita Kokoomuksen listalla.

KOKOOMUKSELLA ON VAHVA EHDOKASLISTA EUROVAALEISSA

Kokoomuksella on vahva ehdokaslista. Tässä listattuna hyvin tuntemiani ehdokkaita.

Ville Kaunisto, toisen kauden kansanedustaja Kouvolasta. Oxfordissa tutkinnon suorittanut, puhuu useita eurooppalaisia kieliä, entinen susijengin pelaaja, vahva teollisuuden puolestapuhuja, Eurooppalainen Suomi ry ex-pj, keskittynyt kansanedustajana nimenomaan kansainvälisiin asioihin.

Pekka Toveri, kansanedustaja, kenraali EVP, Eduskunnan Ukraina-ystävyysryhmän puheenjohtaja, laajasti kansainvälisesti verkottunut puolustuspolitiikan huippuasiantuntija, Venäjä-asiantuntija.

Henna Virkkunen, pitkän linjan MEP, entinen ministeri, potentiaalinen tuleva komissaari, laaja-alainen Eurooppa-politiikan osaaja, merkittävä Suomen edun ajaja EU-tasolla esimerkiksi liikenneasioissa.

Jocka Träskbäck, yrittäjä, varakansanedustaja, Pirkanmaan Kokoomuksen ehdokas, Lempäälän valtuuston puheenjohtaja, vahva vaikuttaja, näkyvä sosiaalisessa mediassa, ei jää hiljaiseksi isoissakin pöydissä.

Aura Salla, kansanedustaja, vara-MEP, nuoresta iästään huolimatta tehnyt jo nyt huikean uran Brysselissä virkamiehenä ja lobbarina, eväät nousta merkittäväksi vaikuttajaksi EPP-ryhmässä.

Janne Sankelo, entinen kansanedustaja ja Kokoomuksen ex-varapuheenjohtaja, Maaseudun, energiapolitiikan ja metsäalan osaaja, luonnollinen jatkaja Petri Sarvamaan työlle maaseudun sekä maa- ja metsätalouden puolestapuhujana Euroopan parlamentissa.

Susanne Päivärinta, kansanedustaja, kokenut politiikan toimittaja, laaja-alaisesti yhteiskunnallisiin kysymyksiin perehtynyt osaaja, erittäin taitava esiintyjä, vahva Suomen viestinviejä.

Sirpa Pietikäinen, pitkän linjan MEP, entinen ympäristöministeri, vahva vaikuttaja monissa kansalaisjärjestöissä. Profiloitunut Euroopan parlamentissa erityisesti ympäristöasioissa.

Markku Rentto, menestynyt monialayrittäjä ja yritysjohtaja, teollisuusmies, talousosaaja, kykyä hahmottaa talouskysymyksiä ja puhua suomalaisten yritysten puolesta myös EU-tasolla.

Ted Apter, ekonomiliiton erityisasiantuntija, Helsingin kaupunginvaltuutettu, tulevaisuuden nimi Kokoomuksessa, työperäiseen maahanmuuton vahva puolustaja.

Mika Kasonen, ylikonstaapeli, sisäisen turvallisuuden asiantuntija, Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, metsästyksen puolustaja.

Mika Aaltola, UPI:n johtaja, ex-presidenttiehdokas, ulkopolitiikan asiantuntija.

Olen huomenna lauantaina 25.5. kampanjoimassa Pirkanmaalla yhdessä useiden eri ehdokkaiden kanssa. Tervetuloa tapaamaan ja jututtamaan erinomaisia Kokoomuksen ehdokkaita:

  • klo 10.00-10.30 Toivonkulma, Onkiniemenkatu 12, Sastamala
  • klo 10.30-11.00 Vammalan tori, Sastamala
  • klo 11.00-12.00 Toivonkulma, Onkiniemenkatu 12, Sastamala
  • klo 13.00-14.00 Pirkkalaistori, Nokia
  • klo 15.00-15.45 Tampereen Suomalainen Klubi, Puutarhakatu 13, Tampere

Terveisin Arto

Arto Satonen

Olen viisikymppinen kansanedustaja Sastamalasta. Toimin tällä hetkellä työministerinä Orpon hallituksessa. Aiemmin olen toiminut eduskunnan varapuhemiehenä ja Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Olen toiminut lukuisissa eduskunnan valiokunnissa, puheenjohtajana suuressa valiokunnassa, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa sekä liikenne- ja viestintävaliokunnassa. Lisäksi olen toiminut Yleisradio Oy:n hallintoneuvoston sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajana.