|
8.3.2019

Arto Satosen viikkoviesti – Hallitus ja sote kaatuivat

Arvoisa lukija, tämän viikon viestin aiheena on hallituksen ja soten kaatuminen.

Arvoisa lukija,

HALLITUS JA SOTE OVAT KAATUNEET, VAALIT ALKANEET!

Tämä viikko päättyi sote-ja maakuntauudistuksen kaatumiseen ja hallituksen eroon. Viikon aikana alkoi näyttää väistämättömältä, että eduskunta ei ehdi käsitellä perustuslakivaliokunnan edellyttämiä muutoksia. Pääministeri Juha Sipilä teki viime yönä omat johtopäätöksensä ja vei hallituksen eroanomuksen presidentille tänään. Sipilän hallitus jatkaa toimitusministeristeriönä seuraavan hallituksen perustamiseen saakka.

Mitä seuraavaksi?

– Toimitusministeriö hoitaa vain juoksevia asioita, ei ota poliittista kantaa, eikä tuo esityksiä eduskuntaan
– Eduskunta vie ensi viikon aikana ja seuraavan viikon alussa loppuun muita asioita. Tänään hyväksyttiin tärkeä tiedustelulaki.
– Sote palaa uuden hallituksen esityslistalle, koska asiaa ei pääse karkuun.
– Eduskunta jää vaalitauolle 18.3. Nyt kampanjat todenteolla käynnistyvät, kun hallitus/oppositio asetelmaa ei enää ole. Nyt ei voi enää keskittyä toisten arvosteluun, vaan on tuotava omia vaihtoehtoja esille. Tämä päivä oli hallituksen loppu ja vaalien alku.

Mitä jäi käteen?

– Maakunnissa, erityisesti Pirkanmaalla, on tehty erittäin hyvää valmistelua. Se työ ei ole mennyt hukkaan, vaan toimii jatkovalmistelun pohjana. Pirkanmaalla voidaan myös vapaaehtoisesti viedä eteenpäin kuntien ja PSHPn välistä yhteistyötä kuntayhtymämallin pohjalta, jos niin halutaan tehdä. Erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhoidon integraatio on siis mahdollista toteuttaa maakuntatasolla, jos niin halutaan.

– Maakuntamalli on nyt poissa päiväjärjestyksestä ja maakuntavaaleja ei tule.

– Nykyiset kunnat, maakunnat, ELYt ja AVIt jatkavat. Uuden hallituksen on kuitenkin arvioitava näiden välistä työnjakoa. Nyt on mahdollisuus ottaa uudestaan esille kuntien rooli työllisyydenhoidossa. Tampereen seudun kuntien , Sastamalan ja Punkalaitumen työllisyyskokeilu osoitti että kunnat ovat tehokkaita toimijoita pitkä-aikaistyöttömien, nuorten ja maahanmuuttajien työllistymisen edistäjinä. Kunnille tulee antaa uusi mahdollisuus.

KAMPANJA KÄYNNISSÄ – LIIKKEELLÄ OLLAAN

Lauantaina klo 13-15 olen vaalimessuilla IdeaParkissa Sunnuntaina klo 13 Akaan Kokoomuksen 100-vuotisjuhlassa
15-16 IdeaParkissa
17.30 Mouhijärven yrittäjien vaalipaneelissa Herkkujuustolassa
Maanantaina    Klo 19 Ylöjärven Kokoomuksen tilaisuudessa
Perjantaina      Klo 18 Kampanja-avaus , Technopolis, Tampere

Tervetuloa keskustelemaan!

KAMPANJA KÄYNNISTYY TECHNOPOLIKSELLA  TAMPEREELLA PE 15.3. KLO 18

Tervetuloa kampanja-avaukseen , luvassa keittoa, musiikkia , linjapuhe ja Ben Zyskowiczin tilannekatsaus.

Kutsun löydät täältä: https://www.satonen.fi/2019/03/01/kutsu-kampanjanavaukseeni/

Hyvää viikonloppua!

Terv Arto

Arto Satonen

Olen viisikymppinen kansanedustaja Sastamalasta. Toimin tällä hetkellä työministerinä Orpon hallituksessa. Aiemmin olen toiminut eduskunnan varapuhemiehenä ja Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Olen toiminut lukuisissa eduskunnan valiokunnissa, puheenjohtajana suuressa valiokunnassa, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa sekä liikenne- ja viestintävaliokunnassa. Lisäksi olen toiminut Yleisradio Oy:n hallintoneuvoston sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajana.